Friday, February 5, 2010

Orang tamak rugi tak?

Masih dalam mode mencatat nota sepatah dua ...



Betulkah dengan kata-kata "orang tamak selalu rugi"?

Saya rasa mungkin betul. Saya mula baca dengan yang paling kiri sekali, kemudian 2 hari kemudian, yang kanan pula, dan seminggu kemudian 2-2 yang di tengah tu.

3 minggu kemudian, yang paling atas itu.

Akhirnya, saya menjadi tepu, dan semuanya tersadai begitu sahaja.

Urghhhh .... bagaimana saya nak membaca 50 buah buku setahun ni?!!!

6 comments:

Frodo Baggins said...

>>__<<


orang tamak selalu untung!

ajako said...

depends jugak tamakkan hape kan...

Nora Fuad said...

seperti yang biasa dikatakan orang,orang tamak selalu rugi, tapi kalau tamak beli buku, tidakkan rugi.. yang ruginya satu sahaja, tak sempat baca...kuranglah ilmu.

Pishaposh said...

Frodo:
(*_*) .. okeh, kansel tamau tamak2 .. hehehe

Ajak:
Deep ... deep my fren ... :p

Kak Nora:
Tu la pasalnya ... jgn buku2 tu semua datang tanya kita kat mahsyar nanti -- awat beli saya tapi tak baca SAYA?!!!

Ngeri .. ngeee .. ngee

azie in wonderland said...

salam

time traveller's wife saya pernah tengok movie dia saja..bolehlah ceritanya. cuma tak berapa 'clean' movie dia. banyak yang kena forward.

Pishaposh said...

Azie:

Salam - saya belum berkesempatan untuk menonton ... tapi mahu baca dulu sebelum itu ...

Tapi, kalau tak berapa clean, macam terencat nak nonton nih ..